< Nieuwsoverzicht

DvhN: “Ale uit Thesinge is 19 en wil waterschap Noorderzijlvest mee gaan besturen”

|

|

Water is veel te belangrijk om aan een clubje middelbare mannen over te laten, vindt Ale ten Cate uit Thesinge. Hij is één van de lijsttrekkers van de kersverse partij Student & Water, die meedoet aan de verkiezingen in het waterschap Noorderzijlvest.

22,4 jaar oud zijn ze gemiddeld, de leden van Student & Water (niet te verwarren met of gelieerd aan de Groningse gemeenteraadspartij Student & Stad). Het gemiddelde Nederlandse waterschapsbestuur is 60, weet Ale ten Cate (19). “Niet dat mensen van 60 geen goede ideeën kunnen hebben. Maar wij, de jongeren, zijn degenen die straks de gevolgen van de energietransitie en klimaatverandering merken. Dan moeten we ook kunnen meepraten.”

Lees verder bij het Dagblad van het Noorden