< Nieuwsoverzicht

Groningse studenten halen zetel in waterschapsbestuur

|

|

Student & Water krijgt een zetel in het algemeen bestuur van waterschap Noorderzijlvest in Groningen. Dat werd bekend tijdens de presentatie van de voorlopige uitslag op het hoofdkantoor van het waterschap. De partij behaalde 7,1% van de stemmen.

Duo-lijsttrekker Ale ten Cate, die op grote steun uit zijn geboorteplaats Thesinge mocht rekenen, is tevreden:

“Ik ben trots op het resultaat dat we hebben neergezet! Zonder campagnebudget, maar mét hele enthousiaste kandidaten, hebben we veel studenten het belang van het waterschap kunnen laten zien. Ik kijk ernaar uit de komende vier jaar de stem van studenten te mogen vertegenwoordigen!”

Ale ten Cate, duo-lijsttrekker


Wat begon als grap in een studentenkroeg, groeide afgelopen maanden uit tot een serieuze partij. Haar speerpunten zijn duurzaamheid, diversiteit en recreatie. Met 37 kandidaten en een gemiddelde leeftijd van 22,4 jaar was het veruit de jongste lijst deze waterschapsverkiezingen. Over 4 jaar wil de partij meedoen in alle 21 waterschappen.